Visning och samtal

Den 19:e september ägde första visningen av I stormens öga – om processen med Dido & Aeneas, min forskningsdokumentär om Kristina Hagström-Ståhls normkreativa operauppsättning, rum på Stockholms dramatiska högskola. Filmen följer repetitionerna på Stockholmsoperan med särskilt fokus på regiprocessen och på scenografen och ljussättaren Daniel Anderssons arbete med föreställningens visuella dimension – storskaliga projektioner i 360 grader som filmas under vatten och bland Kartagos ruiner. Vi får här ta del av en process med flera svåra utmaningar. Efter visningen hade jag, Kristina Hagström-Ståhl och Tinna Joné, lektor i dokumentärt berättande på Stdh, ett samtal med publiken om de dilemman man ställs inför i samband med dokumentation av konstnärliga processer. Tack till alla som kom och bidrog till den intressanta diskussionen.